POWERBALL
NEXT ESTIMATED JACKPOT
$247,000,000
Sun, 4 Jun 2023
PLAY NOW

Powerball
Euro Millions
SuperEnalotto
Mega Millions
France Loto
UK Lotto
OZ Lotto
OZ Powerball

Powerball
2023-06-04
$247,000,000

MegaMillions
2023-06-07
$205,000,000

EuroJackpot
2023-06-06
€73,000,000

SuperEnaLotto
2023-06-03
€39,300,000

Oz Powerball
2023-06-08
$25,300,000

Buy lottery ticketEuroMillions преку Интернет : ThePlayLotto 2023


PlayEuroMillions.com - win up to 183 million Euro

EuroMillions

Оттогаш постоеле милиони евра?
07/02/2004

Во кои земји работат милиони евра?
Франција, Шпанија, Англија, Португалија, Ирска, Австрија, Белгија, Луксембург и Швајцарија. Милиони евра може да се играат добро низ целиот свет преку Интернет.

Кога и каде се одржува Евромилиони?
Вторник и петок во Париз.

Колку броеви се случајни?
5 броја од 50 броја и два броја од 12 броја.

Колкава е минималната акумулација (џек пот)?
15 милиони

Веројатност за удирање во сите броеви (џекпот)
1 до 139.838.160

Најголемата победа во историјата
24.10.2014 година - 190 000 000 евра.

Како се плаќа наградата?
Главната награда се плаќа во готово или банкарски трансфер.

Интересни факти
  • познато и како лото евро
  • Еуро Милион ги организира Франсиза де uxекс, Камелот и Лотерија и Апестас де Естад
  • повеќето може да бидат 11 акумулации, ако никој не ги добие сите броеви, ќе победиш човек паѓа од освојување помал степен.

Повеќе информации за EuroMillionsРезултати од EuroMillions
1639.   2023-06-02   03-12-15-25-43   (10 - 11)
1638.   2023-05-30   27-29-32-33-47   (2 - 8)
1637.   2023-05-26   15-25-37-38-41   (1 - 7)
1636.   2023-05-23   05-06-14-23-34   (2 - 11)
1635.   2023-05-19   18-27-34-41-49   (3 - 9)
1634.   2023-05-16   04-06-09-14-37   (4 - 11)
1633.   2023-05-12   09-10-13-39-44   (4 - 6)
1632.   2023-05-09   13-17-21-28-46   (7 - 9)
1631.   2023-05-05   03-08-18-34-49   (3 - 7)
1630.   2023-05-02   07-32-44-47-48   (7 - 8)

Other games: USA Powerball   USA Mega Millions   EuroMillions   Lotto UK

SuperEnalotto   Super Lotto Plus   OZ Lotto   France Loto


Select language: en ar be bg ca cs cy da de el et

fi fr ga hu id it ja ko lt lv mk ms mt

nl no pt ru sl sq sr sv tr uk vi

(C)2010-2023 ThePlayLotto.info   Links