MEGAMILLIONS
NEXT ESTIMATED JACKPOT
$176,000,000
Wed, 31 May 2023
PLAY NOW

Powerball
Euro Millions
SuperEnalotto
Mega Millions
France Loto
UK Lotto
OZ Lotto
OZ Powerball

MegaMillions
2023-05-31
$176,000,000

Euro Millions
2023-05-30
€87,000,000

EuroJackpot
2023-05-30
€56,000,000

SuperEnaLotto
2023-05-30
€37,500,000

La Primitiva
2023-06-01
€18,700,000

Buy lottery ticketOZ Lotto преку Интернет : ThePlayLotto 2023


Play and win on the Oz Lotto

Australia OZ Lotto

Од кога постои ОЗ Лото?
26/02/1994

Каде можете да играте OZ Lotto?
Може да играте преку Интернет или во Австралија.

Кога и каде се одржуваат ждрепките?
Вторник навечер во Австралија.

Колку броеви се случајни?
7 броја во 45 Покрај тоа, извлечени се и 2 броја, кои имаат влијание врз помалите награди.

Колкава е минималната акумулација (џек пот)?
2 000 000 австралиски долари.

Најголемата победа во историјата
106.549.984,76 американски долари - две лица кои сакаат да победат - од Јужна Австралија и Квинсленд.

Интересни факти
  • управувана од „Татерсалс лимитед“
  • во регионот Татс Лото Оз се јавуваше во Оз Лото на Супер 7, додека во Квинсленд се нарекува Озо Лото на 7-ми.

Повеќе информации за OZ LottoРезултати од OZ Lotto
  2023-05-23   3-4-5-15-18-41-45   (25-33-42)
  2023-05-16   5-17-21-22-34-37-45   (35-41-47)
  2023-05-09   3-11-21-28-35-40-46   (20-39-44)
  2023-05-02   1-7-20-26-28-29-45   (4-11-16)
  2023-04-25   7-8-9-21-24-28-31   (2-10-11)
  2023-04-18   3-4-5-6-26-34-46   (15-22-29)
  2023-04-11   9-12-15-19-21-46-47   (16-30-34)
  2023-04-04   2-19-26-28-39-42-47   (9-23-37)
  2023-03-28   3-7-15-16-19-35-38   (13-32-39)
  2023-03-21   1-4-6-9-19-30-38   (10-13-37)

Other games: USA Powerball   USA Mega Millions   EuroMillions   Lotto UK

SuperEnalotto   Super Lotto Plus   OZ Lotto   France Loto


Select language: en ar be bg ca cs cy da de el et

fi fr ga hu id it ja ko lt lv mk ms mt

nl no pt ru sl sq sr sv tr uk vi

(C)2010-2023 ThePlayLotto.info   Links