POWERBALL
NEXT ESTIMATED JACKPOT
$681,000,000
Sun, 24 Sep 2023
PLAY NOW

Powerball
Euro Millions
SuperEnalotto
Mega Millions
France Loto
UK Lotto
OZ Lotto
OZ Powerball

Powerball
2023-09-24
$681,000,000

MegaMillions
2023-09-23
$191,000,000

SuperEnaLotto
2023-09-22
€58,300,000

Lotto6aus49
2023-09-23
€43,000,000

Euro Millions
2023-09-22
€29,000,000

Buy lottery ticketSuperEnalotto преку Интернет : ThePlayLotto 2023


PlaySuperEnaLotto.com

SuperEnalotto

Може ли да играм SuperEnalotto преку Интернет?
Италија, исто така можете да играте низ целиот свет преку Интернет.

Највисока победа во СуперЕналотото.
08.08.2019 - 209.160.441 €

Кога се ждрепките?
Вторник, четврток и сабота во 20:00 часот по локално време во Италија.

Колку броеви се случајни?
6 броеви помеѓу 1 до 90 и дополнителен број на Jolly Number.

Колкава е минималната акумулација (џек пот)?
1.300.000 евра

Други награди
За да освоите пари на Супер Ена Лото, треба да добиете 6 броја (џекпот), 5 броја од дополнителниот број на olоли Број, 5 броја, 4 броја или 3 броја. Големината на податоците во однос на добивката зависи од бројот на победи и се променливи.

Веројатност за удирање во сите броеви (џекпот)
1 во 622 614 630

Од кога постои SuperEnalotto?
03.03.1997 година

Како се плаќа наградата?
Jackекпотот треба да се пријави на наградите на Генералниот директорат, Виа Алесио ди Токвил, од 13 до 20 154 година во Милано, во рок од 61 ден од денот на извлекувањето. Ако сакате анонимна позиција, мора да му платите на нотарот 3% од добивката. Помалку од 52.000 добивки може да се соберат на Сисал во Милано или Рим.

Интересни факти
  • Најчесто нацртани броеви: 15, 79, 37, 52, 65, 29, 55, 82, 16 и 35
  • Заостанати броеви: 2, 71, 3, 34 24, 64, 27, 14 и 44

Повеќе информации за SuperEnalottoРезултати од SuperEnalotto
3635.   2023-09-21   04-21-29-31-45-59   Jolly:42  Super Star:2
3634.   2023-09-19   09-11-41-52-86-89   Jolly:36  Super Star:9
3633.   2023-09-16   23-27-53-55-74-86   Jolly:79  Super Star:65
3632.   2023-09-15   05-12-42-51-55-80   Jolly:35  Super Star:60
3631.   2023-09-14   23-29-41-55-76-79   Jolly:11  Super Star:5
3630.   2023-09-12   26-28-41-47-81-84   Jolly:70  Super Star:70
3629.   2023-09-09   06-17-28-43-46-76   Jolly:61  Super Star:84
3628.   2023-09-08   13-30-42-58-80-86   Jolly:33  Super Star:72
3627.   2023-09-07   02-15-34-40-57-89   Jolly:88  Super Star:73
3626.   2023-09-05   14-19-20-26-33-65   Jolly:15  Super Star:36

Other games: USA Powerball   USA Mega Millions   EuroMillions   Lotto UK

SuperEnalotto   Super Lotto Plus   OZ Lotto   France Loto


Select language: en ar be bg ca cs cy da de el et

fi fr ga hu id it ja ko lt lv mk ms mt

nl no pt ru sl sq sr sv tr uk vi

(C)2010-2023 ThePlayLotto.info   Links