POWERBALL
NEXT ESTIMATED JACKPOT
$247,000,000
Sun, 4 Jun 2023
PLAY NOW

Powerball
Euro Millions
SuperEnalotto
Mega Millions
France Loto
UK Lotto
OZ Lotto
OZ Powerball

Powerball
2023-06-04
$247,000,000

MegaMillions
2023-06-07
$205,000,000

EuroJackpot
2023-06-06
€73,000,000

SuperEnaLotto
2023-06-03
€39,300,000

Oz Powerball
2023-06-08
$25,300,000

Buy lottery ticketSuperlotto Plus преку Интернет : ThePlayLotto 2023


Play SuperLotto Plus

SuperLotto Plus

Кога беше лотаријата?
СуперЛото Плус постои од 1986 година.

Каде да аплицирате за да играте СуперЛото Плус?
Калифорнија и светот можат да играат на Интернет.

Кога и каде се одржуваат ждрепките?
Среда и сабота во 19:57 часот во Калифорнија - Сакраменто.

Колку броеви се случајни?
5 броја од 1 до 47 и број од 1 до 27.

Колкава е минималната акумулација (џек пот)?
7 000 000 $

Најголемата победа во историјата
16/02/2002 - 193 000 000 американски долари

Како се плаќа наградата?
Еднаш или на рати над 26 години.

Интересни факти
Претходно наречен 6-49, играње нумерички 53 и нумеричка игра 51.

Повеќе информации за Superlotto PlusРезултати од Super Lotto Plus
  2023-05-31   1-17-21-23-30   (25)
  2023-05-27   4-17-20-21-36   (19)
  2023-05-24   3-7-8-22-40   (7)
  2023-05-20   2-3-31-42-45   (19)
  2023-05-17   1-11-23-35-37   (13)
  2023-05-13   5-11-16-18-39   (12)
  2023-05-10   12-13-33-40-43   (26)
  2023-05-06   7-17-21-29-42   (22)
  2023-05-03   17-20-21-24-44   (26)
  2023-04-29   6-16-27-46-47   (9)

Other games: USA Powerball   USA Mega Millions   EuroMillions   Lotto UK

SuperEnalotto   Super Lotto Plus   OZ Lotto   France Loto


Select language: en ar be bg ca cs cy da de el et

fi fr ga hu id it ja ko lt lv mk ms mt

nl no pt ru sl sq sr sv tr uk vi

(C)2010-2023 ThePlayLotto.info   Links